Dit is NEDIS

Met meer dan 30 jaar ervaring, zijn we één van Europa's marktleiders op het gebied van consumentenelektronica en -accessoires. Als groothandel beheren we negen eigen merken en distribueren we meer dan 300 merken, waaronder exclusieve en gelicenseerde merken. Er werken momenteel meer dan 350 mensen bij ons, verspreid over lokale vertegenwoordigers. Samen leveren wij aan meer dan 50.000 retailers en e-tailers in meer dan 50 landen. Wij bieden een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, scherpe leveringsservice en een innovatief productaanbod. Ons bedrijf draait om samenwerkingsverbanden binnen de hele toeleveringsketen. Dit resulteert in winstgevende mogelijkheden voor alle betrokken partners. Gecombineerd met onze ambitie en 30 jaar ervaring, maakt dit ons een toegewijde en betrouwbare partner die resellers de verkoopkracht geeft die zij verdienen.

Logistieke feiten & cijfers

Het hart van onze logistiek

Het geavanceerde distributiecentrum garandeert de levering van uw bestelling binnen 24 uur. Het distributiecentrum van 22.300 m2 bestaat uit twee aangrenzende hoge magazijnen en is uitgerust met 18 robotkranen, een uniek WMS en een innovatief dynamisch pickingsysteem. De combinatie van deze high-end oplossingen biedt een verwerkingscapaciteit van 2000 producten per uur. Dankzij deze unieke logistieke mogelijkheden kan de hoogste graad nauwkeurigheid (niet minder dan 99,9%) worden bereikt. U kunt er zeker van zijn dat u de gevraagde bestelling binnen 24 uur ontvangt.

De voordelen van thuisbezorging
Thuisbezorging is de krachtige oplossing voor de 40% van alle klanten die een winkel teleurgesteld verlaten omdat hun gewenste product niet op voorraad is. U kunt rechtstreeks bestellen uit de NEDIS-voorraad, waarna het product naar het adres van uw klant wordt verstuurd. Het product wordt binnen 24 uur bezorgd, gepersonaliseerd met uw bedrijfsnaam op de pakbon. Deze dienst verandert uw potentiële klant in een tevreden en terugkerende koper.

Webshops ervaren het voordeel van onze thuisbezorging. Gecombineerd met het brede assortiment van NEDIS is dit een winnende combinatie voor alle webgebaseerde bedrijven. Door deze service vinden uw klanten niet alleen altijd de beste oplossing voor hun probleem; ze vinden het ook de volgende dag op de deurmat.

Feiten & cijfers duurzaamheid

Als een vooruitziend en proactief bedrijf, neemt NEDIS haar verantwoordelijkheid naar de samenleving en het milieu toe. NEDIS doet daarom aan milieuvriendelijke productontwikkeling en naleving van de huidige internationale en lokale productwetgeving. Hier vindt u enkele voorbeelden van onze duurzame verkoopkracht.

RoHS and REACH

NEDIS doet alles wat in haar mogelijkheid ligt om te voldoen aan de lokale eisen voor RoHS (Restriction of Hazardous Substances) en REACH (Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals). Deze wetgevingen bevatten strenge wettelijke beperkingen met betrekking tot het gebruik van bepaalde materialen in producten die verkocht worden binnen de Europese Unie. Door te voldoen aan RoHS en REACH, neemt NEDIS haar verantwoordelijkheid en dragen we bij aan de verbetering van het milieu, de volksgezondheid en openbare veiligheid.

Groene groei
Met het merk HQ, geeft NEDIS u groene verkoopkracht. Het brede HQ-assortiment bevat energiezuinige LED-verlichting met een warme tint, lithiumbatterijen met een 7 keer langere levensduur dan alkaline batterijen, accu's op zonne-energie en stand-byschakelaars. Op deze manier helpt NEDIS bij het creëren van mogelijkheden voor het maximaliseren van duurzame energiebesparing.

Duurzaamheid van begin tot eind
NEDIS wil met haar activiteiten het hoogste niveau van duurzaamheid bereiken. Daarom nemen we deel aan het ‘Green Mail’-initiatief. Met dit initiatief berekent en compenseert NEDIS de CO2-uitstoot van al haar post- en pakketverzendingen. De initiators verdubbelen de berekende hoeveelheid geld die hiermee gemoeid is en doneren dit aan verschillende projecten op het gebied van CO2-vermindering.

De verantwoordelijkheid nemen voor ons werk
Onze mensen zijn ons meest waardevolle middel. Daarom controleert NEDIS regelmatig haar fabrieken op strikte naleving van het maatschappelijke verantwoordelijkheidsbeleid. In het geavanceerde en efficiënte magazijn, kunnen werkomstandigheden gevaarlijk zijn. NEDIS verplicht zich om al het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat de veiligheid van zowel werknemers als bezoekers altijd gewaarborgd is.

Alles altijd onder controle

Op alle NEDIS-producten zijn strikte veiligheidseisen van toepassing. Binnen de gehele toeleveringsketen worden producenten zorgvuldig gekozen en bij aankomst worden goederen onderworpen aan een strikte kwaliteitscontrole. NEDIS stelt de veiligheid van haar klanten en consumenten altijd op de eerste plaats. In het uiterste geval stelt NEDIS de veiligheid van klanten en consumenten altijd op de eerste plaats en zal er onmiddellijk een veiligheidswaarschuwing worden uitgegeven of, indien nodig, een terugroepactie van het product plaatsvinden.

Onze cijfers

  • NEDIS introduceert rond de 100 nieuwe producten per maand
  • NEDIS voert 9 eigen merken in haar portfolio
  • NEDIS distribueert 300 andere merken, waaronder exclusieve en gelicenseerde merken
  • NEDIS heeft op dit moment meer dan 350 medewerkers
  • NEDIS is toeleverancier van meer dan 50.000 detailhandelaren in Europa
  • NEDIS levert aan meer dan 250 groothandels, die meer dan 50 landen bedienen
  • NEDIS heeft lokale vertegenwoordigers en distributiecentra in 17 landen.